PROJECT:                 RESTAURATIE RENOVATIE GO! CAMPUS BS-MS-KA ZELZATE   LOCATIE:                  ZELZATE    BOUWHEER:           GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap   TIMING:                    2014-2018   BUDGET:                 2.000.000 euro   STATUS:                 gewonnen wedstrijd, fase voorontwerp   SPECIFICATIE:       volledige opdracht, architectuur/restauratie, interieur, technieken                                  MADE architects & Karuur architecten     Bij een eerste analyse van de scholencampus aan de Leegstraat vallen 2 belangrijke zaken op:  1. Op de site is er een kapitaal aan gebouwen en aan open ruimte beschikbaar. Er zijn bijgevolg veel mogelijkheden om te komen tot kwalitatieve en duurzame scholenbouw.  2. Het beschikbare potentieel van de site wordt momenteel niet benut: we zien dat   -        functies versnipperd zijn  -        ruimte gefragmenteerd is  -        waardevolle monumentale gebouwen leeg staan  -        het historische schoolpark ontoegankelijk is  Bij de uitwerking van ons voorstel laten we ons leiden door 4 principes:  1.        De kwaliteit van het bestaande patrimonium: eenvoudige structuren, licht en ruimte, duurzame, onderhoudsvriendelijke materialen.  Dit biedt de kans om met het beschikbare budget meer te doen dan het gevraagde programma.  2.        De keuze om geen spektakelarchitectuur te brengen, maar weloverwogen, cruciale ingrepen  3.        De manier van werken met het Monument: dit gebouw krijgt zijn 19de eeuwse uitstraling en grandeur terug.  Het wordt opnieuw het gezicht van de school  4.        Er wordt een masterplan opgemaakt dat als leidraad kan dienen voor de ontwikkeling van de volledige basisschool.  Het eindresultaat van dit masterplan omvat:  Renovatie en restauratie van het bestaande historische patrimonium om refter en keuken, lagere school, administratie en directie en een polyvalente ruimte te herbergen.  In een nieuwbouw onder een speels hellend dak aan de straatzijde worden de kleuterklassen voorzien, in het verlengde van het Monument.  De groene omgeving van de school wordt opgewaardeerd door de buitenaanleg: naast de speelplaatsen voor lagere en kleuterschool is ook de renovatie van de parktuin voorzien, de aanleg van de groene strip als doorwaadbare scheiding tussen basisschool en middelbare school en een ontdekkingstuin met moestuin, prairietuintjes en een boomgaard.  Het resultaat van dit masterplan is een basisschool waar de functionele en ruimtelijke relaties duidelijk gestructureerd zijn, niet alleen de gebouwen, maar ook de groene ruimte.
       
     
Uitbreiding showroom LUCY
       
     
 LOCATIE:            DEURNE     BOUWHEER :            DOMA     TIMING :                     2013_2014     BUDGET :                  - euro     STATUS :                   Opgeleverd   Renovatie van modernistische woning uit ca. 1935 van architect Kaplansky.   In samenwerking met MJVH architecten.     foto's www.olmopeeters.be
       
     
NIEUWBOUW LAGE ENERGIEWONING te BORGERHOUT
       
     
UITBREIDING WONING BONT
       
     
VERBOUWING HOEVE MEV
       
     
Verbouwing wasserij tot kantoor
       
     
RENOVATIE EN UITBREIDING HOEKWONING
       
     
RENOVATIE EN UITBREIDING HERENHUIS
       
     
BEPERKTE UITBREIDING RIJWONING met grote lichtopbrengst
       
     
writers block
       
     
RENOVATIE EN UITBREIDING VAN EEN HERENHUIS
       
     
Showroom Ducati
       
     
Wedstrijd Hotel en Vakantiedorp te Marakesh